فهرست مطالب

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و پنجم شماره 4 (پیاپی 92، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کریم بابایی*، بیوک اصولی، زهرا عبادی، کاظم ستاری سفیدان جدید صفحات 1-8
    اهداف

    مواجهه با ترومای دوران کودکی می تواند آثار روان شناختی و عصب شناختی قابل توجهی بر فرد داشته باشد و زمینه بروز بسیاری از اختلال های روان شناختی را فراهم سازد. به هنگام مواجه با مشکلی با تداعی خاطرات دوران کودکی مواجه شده و راهبردهای مقابله ای ناموثری همچون خودکشی انتخاب می کنند که پیامدهای ناگوار زیادی برجای می گذارد بر همین اساس پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه افکار و رفتارهای خودکشی در بین زنان قربانی با تاکید بر نقش مواجهه با ترومای دوران کودکی انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. در این پژوهش تعداد 100 زن به صورت نمونه گیری هدفمند از بین مراجعه کنندگان به اورژانس اجتماعی با مشکل همسر آزاری در سال 98-1399 انتخاب شدند. از پرسشنامه های ترومای دوران کودکی (CTQ)، مقیاس تجدیدنظر شده خودکشی (SBQ-R) و گرایش به خودکشی بک (BSSI) به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. داده ها پس از استخراج با ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین رفتارهای خودکشی با ترومای دوران کودکی [سوءاستفاده هیجانی، جنسی، جسمی و غفلت هیجانی] رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (0/001 = p). همچنین نقش ترومای دوران کودکی در پیش بینی رفتارهای خودکشی تایید گردید.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد زنانی که در دوران کودکی تروما تجربه کرده اند به احتمال بیشتری به هنگام مواجه با مشکلات زندگی خصوصا همسر آزاری رفتارهای خودکشی را انتخاب می کنند و مستعد افسردگی، اضطراب و استرس می باشند.

    کلیدواژگان: خودکشی، ترومای دوران کودکی، همسر آزاری، اورژانس اجتماعی
  • حوریه نجیب زاده، علیرضا منظری توکلی*، نوید فاتحی راد، محمد جلال کمالی صفحات 9-17

    هدف این مقاله ارایه مدل عوامل مرتبط با میزان اجرای خط مشی های پزشکی قانونی کشورمبتنی بر نظام ارزشی اسلامی است. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است که به روش پیمایشی انجام شده است . جامعه آماری پژوهش شامل یک گروه خبرگان که بصورت دلفی و گلوله برفی به تعداد15نفر انتخاب شدند و یک گروه کارشناسان رسمی -پیمانی پزشک و غیر پزشک استانهای اردبیل-چهارمحال و بختیاری-تهران-ایلام-خراسان جنوبی  است . نمونه گیری به روش خوشه ای بوده است به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار  توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری)استفاده شده است و تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزارهای آموس و اس پی اس اس انجام گرفته است .در این پژوهش به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز از سه پرسش نامه استفاده شده است.عوامل مرتبط با اجرای خط مشی ،اجرای خط مشی و نظام ارزشی اسلامی اساس طیف 5گزینه ای لیکرت استفاده شده است. به منظور روایی از روش اعتبار محتوایی استفاده شده است(نظر متخصصان) روایی این پرسشنامه ها با درصد بالایی به تایید رسیده است. در این پژوهش برای سنجش پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است .مقدار پایایی بالاتر از (0/7) قرار گرفته است وپایایی درونی تمامی بعد ها مورد تایید قرار گرفت. .یافته هایی پژوهش نشان داد که مدل عوامل مرتبط با میزان اجرای خط مشی های پزشکی قانونی کشورمبتنی بر نظام ارزشی اسلامی از برازش خوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: کلیدی: اجرای خط مشی، پزشکی قانونی، نظام ارزشی اسلامی
  • مهرانگیز کامکار کریم زاده، مرضیه معراجی، مهدی یوسفی، آرش پیوندی یزدی، حسن عباسپور، جمشید جمالی، سمیه فضایلی* صفحات 19-29
    اهداف

    اطلاعات مرگ منبع اساسی برنامه ریزی نظام سلامت است. مطالعه حاضر به بررسی وضعیت مستندسازی گواهی فوت در بخش مراقبت ویژه جراحی بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ارایه راهکارهای بهبود آن پرداخته است.

    روش ها

    این پژوهش کاربردی با ترکیب روش های کمی و کیفی و در چهار مرحله انجام شد. ابتدا چک لیست بررسی گواهی فوت از طریق بررسی متون مرتبط ایجاد و روایی و پایایی آن تایید شد. سپس گواهی های فوت صادر شده در بخش مراقبت ویژه جراحی بیمارستان های منتخب بررسی شد. در مرحله سوم طی برگزاری جلسات فوکوس گروپ از نمایندگان مستندسازان گواهی فوت در خصوص علل نقص نظرخواهی شد. نهایتا نتایج مراحل یافته ها جهت دستیابی به مناسب ترین راهکارها در اختیار پانل متخصصان قرار گرفت.

    یافته ها

    15 مقاله مرتبط با موضوع از بین 76 مقاله (19/7%) بازیابی شده مورد بررسی کامل قرار گرفتند. بعد از مرور متون فوق 4 حیطه کلی شناسایی گردید. میانگین نمرات خطای علت مستقیم 65/92±49 و خطای علت زمینه ای 13/26±40/5بود. دلایل خطا ابهام پزشکان در مصادیق موارد 19گانه ارجاع، بی انگیزگی و آگاهی پایین در خصوص ضرورت و نحوه تکمیل گواهی فوت بود. راهکارها ارزیابی و بازخورد به مستندسازان، تدوین دستورالعمل های عمومی و اختصاصی تکمیل گواهی فوت برای بخش های مختلف بر اساس فراوانی تشخیص های پوچ در قالب کارگاه بود.

    نتیجه گیری

    بکارگیری راهکارهای این مطالعه می تواند منجر به کاهش ارجاع بی مورد به پزشکی قانونی، تکمیل صحیح تر گواهی فوت در بخش هایی مانند مراقبت ویژه جراحی بیمارستان ها و امکان ارایه آمار صحیح و کامل تر مربوط به مرگ را برای سیاست گذاری بهتر در نظام سلامت فراهم آورد.

    کلیدواژگان: مستندسازی، گواهی فوت، مراقبت ویژه جراحی، بیمارستان آموزشی
  • زهرا نیک نهاد، هادی رستمی* صفحات 31-37
    مقدمه

    بیماری روانی محکوم، یکی از مباحث چالش برانگیز حقوق کیفری است که تدوین مقررات مناسب برای آن نیازمند هم اندیشی متخصصین و کارشناسان روان پزشکی و استفاده از مهارت و توانمندی آن ها است. سیاست جنایی تقنینی ایران به امر اخیر کم توجهی نموده و ثمره آن استقرار جنون در کنار بیماری های روانی است که موجب تعلیق یا تاخیر مجازات می شوند.

    روش

    تحقیق حاضر از روش ترکیبی (توصیفی-تحلیلی و میدانی) بهره می برد. اطلاعات نخست از روش کتابخانه ای جمع آوری شده و سپس، تحقیقات میدانی به روش کیفی (مطالعه موردی) در قالب بررسی هفتاد مورد پرونده ارجاع شده به کمیسیون روان پزشکی اداره کل پزشکی قانونی همدان در بازه زمانی مشخص و مصاحبه با متخصصین صورت گرفته است. دیدگاه های کارشناسی کمیسیون وارد نرم افزار SPSS گردیده و خروجی به روش استنتاجی تحلیل شده است.

    یافته ها

     نقطه مشترک تعاریف ادیبان، فقها، حقوقدانان و برخی متخصصین روان پزشکی از جنون، فساد عقل است. این مفهوم در پیوند با روان پزشکی دسته ای از اختلال های روانی را دربر می گیرد که قوای درک و تمییز را از بیمار می ستانند؛ حال آنکه در کارشناسی عدم تحمل کیفر، جنون و معنای آن مورد نظر نیست.

    نتیجه گیری

    به رغم اشاره قوانین کیفری به جنون در دوران پسامحاکمه، این عنوان، در خصوص محکوم علیه کاربرد ندارد و از نظر متخصصین، به طور کلی بیماری روانی در شرایطی موجب عدم تحمل کیفر می شود که بیم آن برود که کیفردهی موجب کندشدن روند بهبودی، تشدید علایم بیماری یا آسیب رساندن محکوم علیه به خود یا دیگران گردد.

    کلیدواژگان: بیماری روانی، جنون، محکوم علیه، پزشکی قانونی، عدم تحمل کیفر
  • فاطمه یاری نسب*، کامروز امینی صفحات 39-44
    مقدمه و هدف

    یکی از موضوعات مورد توجه در زمینه سلامت روان زنان، اثرات روان شناختی و جامعه شناختی خشونت علیه زنان است. این پژوهش با هدف کلی بررسی میزان و نوع خشونت در زنان متقاضی طلاق ارجاعی به پزشکی قانونی شهرستان بویراحمد صورت گرفت.

    روش اجرا

     این تحقیق یک مطالعه توصیفی - تحلیلی بود که به روش پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری کلیه زنانی است که به مدت 8 ماه از مرداد 96 تا اسفند 96 برای طلاق به پزشکی قانونی شهرستان بویراحمد مراجعه کرده بودند که به صورت تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری پرسشنامه می باشد. اطلاعات جمع آوری و وارد نرم افزار  spss19 شده و با استفاده از آمار توصیفی نظیر فراوانی، میانگین، انحراف معیار و... مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 206 زن به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع میانگین خشونت خانگی (3/19) است. به عبارتی دارای میانگین متوسط می باشد. بیشترین میانگین برای متغیر خشونت روانی (4/84) و کمترین میانگین مربوط به خشونت جنسی (1/72) بود. بین تحصیلات، شغل زن و شغل همسر، فساد اخلاقی، شک و خیانت، دخالت اطرافیان، یادگیری خشونت و سالهای ازدواج با ابعاد مختلف خشونت خانگی علیه زنان متقاضی طلاق رابطه معناداری وجود داشت. 

    نتیجه گیری

    خشونت خانگی متوسط است و خشونت روانی در زنان متقاضی طلاق بالا است. تحصیلات و داشتن شغل و استقلال مالی زنان می تواند در کاهش خشونت خانگی موثر باشد.

    کلیدواژگان: طلاق، خشونت خانگی، پزشکی قانونی
  • علی عباسی، خدیجه عظیمی*، مریم پوربختیار، رحمان عظیمی صفحات 45-51
    اهداف

    با توجه به اهمیت کودک آزاری و پیامدهای جسمی و روانی آن، این مطالعه با هدف بررسی موارد کودک آزاری ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان مازندران و بررسی چالش های ثبت موارد کودک آزاری در پرونده های پزشکی قانونی انجام شده است.

    روش ها

     این مطالعه نوع مقطعی گذشته نگر شامل تمامی موارد ارجاعی کودک آزاری سال1394 و 1395 به مراکز پزشکی قانونی استان مازندران است. جهت جمع آوری داده ها از فرم پژوهشگر ساخته شامل سن و جنسیت، مرکز ارجاع دهنده، همراه، ضارب و تاریخ نزاع، نوع جراحت، زمان حدوث، عامل حدوث و عضو آسیب دیده با ضریب پایایی 98% استفاده شد.

    یافته ها

     طی دو سال تعداد 84 مورد کودک آزاری مراجعه نمودند. میانگین سن حدود 8 سال و جنسیت تقریبا برابر بود. اغلب جراحات طی 2 تا 5 روز گذشته و در اثر اصابت جسم سخت ایجاد شده بود. بیشترین آسیب ایجاد شده به ترتیب انواع کبودی ها، انواع خراشیدگی ها و سوختگی بود. بیشترین اعضای درگیر به ترتیب اندام فوقانی، صورت، اندام تحتانی، تنه، و سر و گردن بوده است. بیشترین کبودی ها و تورم در صورت و سر و گردن، بیشترین تعداد خراشیدگی و سوختگی در اندام فوقانی و بیشترین موارد احساس تالم از ناحیه تنه بود.

    نتیجه گیری

    آسیب های جسمی مشاهده شده در این مطالعه تا حدود زیادی با الگوهای ثابت شده آسیب کودک آزاری همخوانی دارد. با توجه به نقص ثبت اطلاعات ضرورت تنظیم و بکارگیری فرم های استاندارد با استفاده از پروتکل های جهانی به چشم می خورد.

    کلیدواژگان: کودک آزاری، پزشکی قانونی، معاینه قانونی، کودک آزاری جسمی
  • احمدرضا توحیدی* صفحات 53-61

    با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست، در زندگی خود وضعیت بسیار بغرنجی را نموده اند، نمی توان و نباید بدون ملاحظه یا توجه به مصلحت کودک، آنها را به دست هر شخصی از جمله افراد تراجنسیتی سپرد لذا منطقی است که باید تعادلی بین حقوق انسانی تراجنسی ها و حفظ و حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست  برقرار کرد لذا با توجه به استدلالات حقوقی و فقهی، نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه و توجه به اصل مصلحت و بهترین منفعت کودک که در مفاهیم بنیادین حقوق ایران و کنوانسیون حقوق کودک درج شده است؛  واگذاری سرپرستی این کودکان آسیب دیده و رنج کشیده به افراد تراجنسی چه قبل از انجام جراحی تغییر جنسیت و چه بعد از آن مجاز نبوده و این امر خلاف اصل مصلحت و اصل احتیاط می باشد چرا که با تغییر جنسیت افراد دارای اختلال هویت جنسی(تراجنسی) خلقت اولیه انها تغییر نکرده و صرفا ظواهر فیزیکی با عمل جراحی تبدل یافته است و ژنوم آنها همان جنسیت اول بوده و خواهد بودو کلکسیونی از اختلالات روانی و رفتاری را تجربه نموده یا همراه دارند درحالیکه حق کودکان، داشتن خانواده ای خالی از مشکلات و اختلالات روانی و جنسیتی بوده و هست.

    کلیدواژگان: سرپرستی و فرزندخواندگی کودکان، حقوق پزشکی، تراجنسی، جراحی تغییر جنسیت
  • علی نجفی توانا، علی اصغر قربانی* صفحات 63-71
    اهداف

    یکی از مصداق های جنایت عمدی، در قانون مجازات اسلامی، «کار نوعا کشنده» می باشد که ضابطه دقیقی برای تشخیص آن بیان نشده است. عدم ارایه معیار شناسایی، در عمل موجب گردیده دادرسان تلاش نمایند حسب مورد از دیدگاه های کارشناسان پزشکی قانونی در ارزیابی رفتار مرتکب بهره برند. به رغم تلاش های صورت پذیرفته هم چنان در مواردی با اختلاف نظر و صدور برخی آراء معارض در محاکم مواجه بوده ایم. این پ‍‍ژوهش با بررسی ابعاد رفتار نوعا کشنده، درصدد تبیین مولفه های موثر در شناسایی آن و جایگاه کارشناسی پزشکی قانونی، در این حوزه می باشد.

    ابزار و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی می باشد. از طریق مطالعه کتابخانه ای، برخی منابع بررسی و فیش برداری شد. تعدادی از پرونده های ارجاعی به پزشکی قانونی مورد مداقه قرار گرفت.

    یافته ها

     دو مولفه اساسی برای اظهارنظر پزشکی در حوزه رفتار نوعا کشنده، «حساسیت موضع اصابت و ویژگی های آسیب وارده» می باشد. تعیین رفتار نوعا کشنده امری قضایی است بنابراین نمی توان کارشناسان پزشکی قانونی را از منظر قانونی به تصریح عباراتی نظیر «نوعا کشنده بودن رفتار مرتکب» ملزم نمود.

    نتیجه گیری

     در تشخیص رفتار نوعا کشنده، اظهار نظر تخصصی کارشناسان پزشکی قانونی در مورد حساسیت موضع آسیب، شدت و اوصاف آسیب های وارده و متعاقبا کشنده بودن آنها، در مقام عرف خاص می باشد، بعد از آن باید دادرس براساس معیارهای عرفی در خصوص نوعا کشنده بودن رفتار به قضاوت بنشیند و با لحاظ شرایط قانونی و بررسی سایر ملزومات مانند علم و آگاهی و توجه مرتکب، به رفتار نوعا کشنده، حکم مقتضی را صادر نمایند

    کلیدواژگان: قتل عمد، رفتار نوعا کشنده، کارشناسی، پزشکی قانونی، عرف
|
  • Karim Babaei*, Buick Usuli, Zahra Ebadi, KAZEM Sattari Sefidan Jadid Pages 1-8
    Aim

    Facing childhood trauma can have significant psychological and neurological effects on the individual and can lead to many psychological disorders. When faced with a problem, they are associated with childhood memories and choose ineffective coping strategies such as suicide, which has many unfortunate consequences. Accordingly, the present study aimed to investigate the relationship between suicidal thoughts and behaviors among women victims with an emphasis on the role of childhood trauma.

    Materials and Methods

    The method used in this study was descriptive in its correlation type. 100 women were selected by Purposive sampling among social emergency patients with domestic violence problems in 2020. Childhood trauma questionnaires [CTQ], Suicidal Behaviors Questionnaire-Revised [SBQ-R], and Beck Scale for Suicide Ideation [BSSI] were used as research tools. The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression

    Results

    The results showed that there is a positive and significant relation between suicidal behaviors and childhood trauma [emotional, sexual, physical abuse and emotional neglect] [p = 0.001] and the role of childhood trauma in predicting suicidal behaviors was also confirmed.

    Conclusion

    it seems that women who have experienced trauma in childhood are more likely to choose suicide behaviors when facing life problems, especially domestic violence, and are prone to depression, anxiety and stress.
    Keywords: Suicide, Childhood Trauma, domestic violence, Social Emergency

    Keywords: Suicide, Childhood Trauma, domestic violence, Social Emergency
  • H. Najibzadeh, Alireza Manzaritavakoli*, Navid Fatehirad, Mohamad Jalalkamali Pages 9-17

    The purpose of this article is to present the model of factors related to the implementation of forensic medicine policies in the country based on the Islamic value system. The present study is descriptive and correlational, which was conducted by survey method. The statistical population of the study includes a group of experts who were selected as 15 people as Delphi and snowballs, and a group of official experts - physician and non-physician contractors of Ardabil, Chaharmahal and Bakhtiari, Tehran, Ilam, South Khorasan provinces. Cluster sampling was a two-step method. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistics method (correlation test and structural equation modeling) were used and the data were performed through Amos and SPSS software. In this study, three researcher-made questionnaires were used to collect the required data. Factors related to the implementation of the policy, the implementation of the policy and the Islamic value system have been used based on the 5-choice Likert scale. In order to validate the content validity method has been used (expert opinion), the validity of these questionnaires has been confirmed with a high percentage. To measure reliability using Cronbach's alpha, the reliability value was higher than (0.7) and the internal reliability of all dimensions was confirmed. Research findings show that the model of factors related to the implementation of forensic medicine policies in the country based on the Islamic value system is well suited.

    Keywords: Implement policy, forensic medicine, Islamic value system
  • Mehrangiz Kamkar Karimzade, Marziyeh Meraji, Mahdi Yousefi, Arash Peivandi Yazdi, Hasan Abbaspour, Jamshid Jamali, Somayeh Fazaeli* Pages 19-29
    Aims

    The present study examines the status of documenting the death certificate in the intensive care unit of the selected hospitals of Mashhad University of Medical Sciences.

    Methods

    This applied research was conducted by combining quantitative and qualitative methods in four stages. At first, the death certificate checklist was created by reviewing the relevant literature and its validity and reliability were assessed. The death certificates issued in the surgical intensive care unit of selected hospitals were then examined. In the third phase, Focus Group documentarians were asked to document the causes of the defect during the focus group sessions. Finally, the results of the steps of the findings were presented to a panel of experts to find the most appropriate solutions.

    Findings

    15 related articles were reviewed out of 76 recovered articles (19.7%). After reviewing the above texts, 4 general areas were identified. The mean score of the direct cause error was 49 and the underlying cause error was 40.5. The reasons for the error were the ambiguity of the physicians in the 19 cases of referral, low motivation, and low awareness of the necessity and manner of completing the death certificate. Strategies for evaluating and responding to documentarians were to formulate general and specific guidelines for completing death certificates for different departments based on the frequency of absurd diagnoses in the workshop.

    Conclusion

    Applying the strategies of this study can lead to a reduction in ineffective referral to forensic medicine, more accurate completion of the death certificate in hospital.

    Keywords: Documentation, Death Certificate, Surgical Critical Care, Teaching Hospital
  • Zahra Niknahad, Hadi Rostami* Pages 31-37
    Background

    The convicted mental illness is one of challenging issues in criminal law that requires the formulation of rules that require consultation with experts in the psychiatry and the use of their skills. Iran's criminal policy has ignored this issue and the consequence is that the notion of insanity in sentencing regulations remains condemned, along with some of the mental illnesses that are aggravated or delayed by punishment.

    Method

    The present study uses a combination method (descriptive-analytical and field). Initially, the data were collected from the library method, then the field research was conducted through qualitative method (case study) in the form of reviewing 70 cases referred to the Psychiatric Commission of Hamadan Forensic Medicine General Directorate during a specified time interval and interviews with specialists. Commission comments were entered into SPSS software and output was analyzed inferential.

    Results

    The common denominator of the definitions of scholars, jurists, law scholars, and some psychiatrists of insanity is the corruption of reason, and in conjunction with the psychic sciences, this concept encompasses a set of mental disorders that deprive the patient of understanding and distinction.

    Conclusion

    Despite the criminal law's reference to insanity in the post-trial period, the term does not apply to convicted offenders, and according to experts, mental illness in general leads to impunity when it is feared that punishment slows the healing process, exacerbates the symptoms of the disease, or Injury to a person convicted of himself or others.

    Keywords: Mental illness, insanity, convict, forensic medicine, intolerance of punishment
  • Fateme Yarinasab*, Kamrooz Amini Pages 39-44
    Background & Objective

     The psychological and sociological outcomes of violence against women is the point at issue in women’s mental health investigations. The present work is dedicated to scrutinize the prevalence and types of violence against women seeking divorce referred to the forensic medicine organization of Boyer-Ahmad county. 

    Methodology

     This was descriptive-analytical research conducted employing the survey methodology. Participants were all women seeking divorce referred to the forensic medicine organization of Boyer-Ahmad county during eight months from July 2017 to February 2018, studied by the census method. Data were collected using a questionnaire, and then included in the SPSS 19 and analyzed using descriptive statistics (e.g. frequency, mean, SD, etc.). 

    Results

     The study was carried out on 206 women. The mean prevalence of domestic violence was estimated at 19.3%, noting a moderate level. The greatest and least mean prevalence of violence was observed respectively with mental violence (84.4%) and sexual violence (72.1%). There was a statistically significant association between education, the women and spouse job, moral turpitude, doubt and treachery, interfering in others’ lives by entourages, learning violence, and marriage year with various dimensions of domestic violence against women seeking divorce.

    Conclusion

    The rate of domestic violence is moderate whilst the rate of mental violence against women seeking divorce is considerably high. Education, a good job, and the financial independence of women can diminish the rate of domestic violence against women.

    Keywords: Divorce, domestic violence, legal medicine
  • Ali Abbasi, Khadijeh Azimi*, Maryam Poorbakhtiar, Rahman Azimi Pages 45-51
    Aims

    Child abuse has various consequences. The present study investigate the cases of child abuse referred to the forensic centers of Mazandaran province and evaluate the challenges for recording a case of child abuse in the forensic files

    Methods

    The present cross-sectional retrospective study included all of the referred cases of child abuse to the forensics centers of Mazandaran province in two years. Data were gathered using a researcher-made questionnaire included age and gender, the referring center, companion, harasser and the time of the assault, type of injury, time of occurrence, reason for the occurrence and the injured organ with a reliability coefficient of 98%.

    Results

    During the two-year, 84 cases of child abuse have been referred to the centers. The mean age of the children was 8 years old. Most of the injuries were made during the past 2 to 5 days and caused by getting hit with a hard object. The most injuries were respectively bruises, scratches and burns. The most involved organs were respectively the upper limbs, face, the lower limbs, the trunk, and the head and neck. Most of the bruises and swells were on the face, head, and neck, most of the scratches and burns were on the upper limbs.

    Conclusion

    The observed physical injuries in the present study were mostly consistent with the proven patterns of child abuse. Considering the flaws in recording the information, it is necessary to develop and apply standard forms using international protocols.

    Keywords: Child Abuse, Wounds, Injuries, Forensic Medicine, Physical Child Abuse
  • Ahmad Reza Towhidi* Pages 53-61
    Introduction

    One of the phenomena related to the development of medical knowledge is the issue of gender reassignment of transgender people (Ts), which after the Islamic Revolution in Iran with a broad interpretation of jurisprudence proposed by Imam Khomeini who oversees bisexuality (or what is sometimes called neutral) has been used to refer to sex reassignment surgery and the creation of artificial or imperfect penises that cannot be reproduced. Therefore, the aim of this study was to explain the possibility of adoption of derelict children by transgender people who have a history of psycho‐behavioral disorders; especially since the law is silent. The method of present study was descriptive‐analytical and the method of collecting information was based on the study of the library of documents and receipts, as well as obtaining interviews and inquiries.

    Conclusion

    According to legal and jurisprudential arguments, the theory of the General Legal Department of the Judiciary and the principle of expediency of Iran and the Convention on the Rights of the Child, giving adoption of derelict children to transgender people is not allowed, whether before or after gender reassignment surgery, and this is contrary to the principle of expediency and the principle of caution, because with gender reassignment, people with sexual identity (transgender) disorder have primary creation. They have not changed, and only physical appearances have changed with surgery, and their genomes have been and will be the first sex, and they will experience or have a collection of mental and behavioral disorders, while children's right is having a family free of psychological and gender problems.

    Keywords: Supervision, Adoption of Children, Medical Law, Transgender, Sex Change Surgery
  • Ali Najafi Tanana, Ali Asghar Ghorbani* Pages 63-71
    Aims

    One of the cases of intentional crimes, which is mentioned in the Islamic Penal Code is typically lethal behavior. The exact criteria for which have not been determined. In practice, this shortcoming has led judges to try to assess the defendant's behavior using views of forensic experts. Despite the efforts made, we have in some cases been confronted with different opinions and perceptions  and subsequently with the issuance of some dissenting opinions in the courts. In this article, at first the effective components in it are identified and then the position of forensic medicine expert in this field is considered.

    Instruments & Methods

    This study is a descriptive study. Through the study of the library, some sources were examined. Also, a number of cases referred to forensic medicine and expert opinions were reviewed and evaluated.

    Findings

    The two main components that are the main focus of forensic medical expertise in this field are the sensitivity of the site of impact and the characteristics of the injury. Determining typically lethal behavior is a matter for the judiciary. Therefore, forensic experts cannot be legally required to specify phrases such as "typically lethal behavior.

    Conclusion

    Comments of forensic experts on the lethality of injuries is as Special custom. The judge must  finally makes decision according to customary standards regarding the typically lethal behavior, and issue an appropriate sentence verdict based on legal conditions and other requirements such as knowledge, awareness and attention  of the offender to the typically lethal behavior.

    Keywords: Murder, Typically Deadly Behavior, Expertise, Forensic Medicine, Custom